Coaching voor leidinggevenden

Van Next Step naar Next Level

De vragen van leidinggevenden in het middenkader zijn zo divers en legio, dat individuele coaching soms meer waarde biedt dan een training of workshop. Vooral omdat de vraag vaak niet alleen om praktische zaken gaat, maar over hoe de leidinggevende als mens in zijn of haar functie opereert en de impact die je daarmee hebt. Het vertalen van reflectie op gedragspatronen, belemmerende opvattingen, waarden – talenten – kwaliteiten en dromen naar actiegericht en effectief gedrag is een van de kernen van coaching voor leidinggevenden.

Voor wie?

Voor teamleiders en afdelingsmanagers die met een intensief traject zich stevig en krachtig willen ontwikkelen in hun functie, die structuur en overzicht willen krijgen en willen oefenen met specifieke situaties.

Hoe?

Op basis van een vrijblijvend intakegesprek wordt een voorstel gemaakt met daarin specificaties van het traject. Wij baseren onze coachingstrajecten op de structuur van de TeamWise-methodiek, maar passen die aan jouw situatie aan. Daarmee is geen enkel traject hetzelfde, de coach bewaakt alle relevante thema’s. 

Tijdsinvestering

Sleutelbegrip is effectiviteit. Dat betekent dat nieuwe inzichten belangrijk zijn, maar het komt vooral aan op het vertonen van nieuw effectief gedrag in de praktijk. Mensen in je omgeving reageren niet op je intenties, zij kunnen immers niet in je hoofd kijken en alleen woorden raken lang niet altijd. Mensen reageren op jouw concreet waarneembare gedrag. Vandaar dat onze trajecten minimaal zeven sessies kennen: het gaat niet om het weten, maar om het doen. We begeleiden jou daarom niet alleen actief tijdens de sessies, maar ook tussendoor via mail, telefoon en Whatsapp.

  • Tijd

In overleg te bepalen, maar minimaal 7 sessies

  • Frequentie en duur

Een sessie duurt 2 uur en vindt om de 2 a 4 weken plaats, specifiek af te spreken. De eerste 3 sessies worden vooraf ingepland

  • Investering

Je ontvangt na een vrijblijvend intakegesprek 
een op maat gesneden voorstel

  • Werkboek en handouts

Je ontvangt afhankelijk van je vraag relevante handouts

  • Locatie

De locatie wordt in onderling overleg bepaald; wij werken met een aantal flexibele en representatieve locaties

  • Evaluatie

Alle trajecten worden regelmatig geëvalueerd

Deel deze pagina

Coaching voor leidinggevenden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte en bovendien ontvang je gratis het e-book TeamWise – Van weerstand naar verandering.