Executive coaching

Van Next Step naar Next Level

Wat?

Als een directeur van een business-unit na een coachingssessie vertelt dat hij eigenlijk nauwelijks met derden vertrouwd kan praten over zijn werk en (strategische en morele) dilemma’s, en zeker niet met collega’s, dan is de boodschap helder: Executive coaching is een must voor hoger management, directeuren en CEO’s. Met een verantwoordelijkheid en een eenzaamheid die alleen te bevatten is als je zelf op die positie gezeten hebt, geeft Executive Coaching je de gelegenheid te reflecteren op jezelf, je collega’s en je organisatie. Je komt in contact met je diepste kernwaarden waar vanuit je je beslissingen met vaak verstrekkende gevolgen neemt. Je verkent je dilemma’s door letterlijk in de verschillende posities te staan. Je onderzoekt je emoties, drijfveren en waarden om helder te krijgen waarvoor je dit ook al weer allemaal doet.

Als een trusted advisor en coach geven wij inzicht en structuur, helpen je met het opzetten van een perspectief en werken aan het vergroten van invloed en impact.

Dat kan in de vorm van 1-op-1 sessies, maar ook in de vorm van een verblijf in een inspirerende omgeving in het buitenland, waar de rust, verstilling en diepgaande gesprekken nieuwe perspectieven en inzichten openen.

Voor wie?

Deze vorm van coaching is bestemd voor die leidinggeven en DGA’s die de bevoegdheid hebben grote strategische beslissingen te nemen die de toekomst van organisaties langdurig bepalen. Zij zoeken in de coach meer dan een sparringpartner: zij zoeken een coach die de dynamiek van het bestuur van een organisatie met MT’s en RvC’s goed kent, die op een diep niveau spiegelt, doorvraagt, gedragspatronen duidt en respectvol confronteert. En die altijd paraat is voor overleg bij cruciale situaties, dag en nacht.

Hoe?

Executive Coaching wordt alleen aangegaan op basis van diep vertrouwen. Zowel de coach als de directeur nemen de tijd een traject met elkaar aan te gaan. Na de kennismakingsfase volgt een Plan van Aanpak en wordt het traject gestart.

Elk traject kent zijn eigen vorm, inhoud en dynamiek. Soms kort en krachtig, soms over een langere periode uitgesmeerd. Hoe dan ook, vanuit het perspectief van NIML gaan wij met de directeur een langdurige relatie aan, die zich niet altijd vertaalt in coachingssessies, maar wel, indien gewenst, in gepast contact.

Mocht het zo zijn dat NIML zowel in de organisatie werkt als met de directeur, dan scheiden wij dat altijd van elkaar: dus verschillende coaches en/of trainers op de verschillende trajecten, zodat elk traject zo zuiver mogelijk verzorgd wordt.

Tijdsinvestering

Het traject voor Executive wordt op maat gemaakt en je ontvangt daarvoor een voorstel.

 

  • Tijd

Heel divers, afhankelijk van jouw vraag en situatie

  • Frequentie en duur

Een sessie duurt 2 uur en vindt om de 2 a 4 weken plaats, specifiek af te spreken. De eerste 3 sessies worden vooraf ingepland.

  • Investering

Je ontvangt na een vrijblijvend intakegesprek een op maat gesneden voorstel.

  • Vertrouwelijkheid

Gezien de soms delicate vraagstukken staat vertrouwelijkheid hoog in het vaandel

  • Locatie

De locatie wordt in onderling overleg bepaald, is rustgevend en nodigt uit tot bespiegeling

Deel deze pagina

Executive coaching

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte en bovendien ontvang je gratis het e-book TeamWise – Van weerstand naar verandering.