Intervisie

Van Next Step naar Next Level

Wat?

De kern van NIML is TeamWise en de titel zegt het al: haal de wijsheid uit het team, uit je mensen! Intervisie is daar het perfecte instrument voor: door een gestructureerde aanpak wordt wederzijdse professionele en de daarmee gepaard gaande persoonlijke ontwikkeling aan de hand van casussen uit de eigen praktijk, gestimuleerd.

Aan de hand van de zes V’s (Vertellen, Verhelderen, Verdiepen, Verbreden, Verzamelen en Vervolg) wordt eerst een casus door de deelnemers geanalyseerd, dan gekoppeld aan de leerdoelen van de inbrenger en vervolgens weer vertaald naar praktische en toepasbare oplossingen.

Het wil nog wel eens voorkomen dat intervisie ontaardt in een gezellig potje praten of betweterigheid van andere deelnemers, waarna na verloop van tijd de bijeenkomsten verwateren. Daarom is het van essentieel belang dat de deelnemers intervisie onder professionele begeleiding ècht leren.

Wij begeleiden intervisie-trajecten of bieden minimaal vier sessies aan, zodat de deelnemers daarna zelf verder kunnen.

Voor wie?

Professionals worden vaak geconfronteerd met organisatorische, relationele en/of morele dilemma’s, waarvoor zij niet zozeer direct een oplossing van derden willen hebben, maar via een gedachtewisseling tot eigen antwoorden willen komen. Reflectie, zelfonderzoek en professionele bespiegeling zijn kernbegrippen van intervisie.

Intervisie geeft de professional en de organisatie vaak een boost en helpt hen praktisch en concreet een stap verder en dieper.

Hoe?

Na een intake en een situatie-analyse schrijven we een voorstel om de begeleiding specifiek voor jullie situatie te maken, alleen zo heeft de intervisie het benodigde effect. Het moet vanuit de behoeften van de deelnemers komen en niet opgelegd zijn.

Afhankelijk van de vraag begeleiden we dan trajecten, of gebruiken een aantal sessies als training zodat de deelnemers het daarna zelf kunnen. Alle materiaal en sheets worden daarbij verstrekt.

Tijdsinvestering, frequentie en groepsgrootte

Bij een trainingstraject gaan wij uit van minimaal vier sessies van twee uur per sessie. De frequentie wisselt, maar de ervaring leert dat een keer per maand voldoende regelmaat biedt. Omdat agenda’s nog wel eens roet in het eten willen gooien, adviseren wij sessies van minimaal vier deelnemers uit een deelnemersgroep van minimaal zes professionals.

  • Tijd

In overleg te bepalen, maar minimaal 4 sessies

  • Frequentie en duur

Een sessie duurt 2 uur en vindt om de 2 a 4 weken plaats, specifiek af te spreken. De eerste 4 sessies worden vooraf ingepland.

  • Investering

Je ontvangt na een vrijblijvend intakegesprek een op maat gesneden voorstel.

  • Werkboek en handouts

Het team ontvangt relevante handouts per onderwerp.

  • Locatie

De locatie wordt in onderling overleg bepaald. Wij werken graag met ruime zalen in verband met de benodigde interactie

Deel deze pagina

Intervisie, geef je professionals en organisatie een boost

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte en bovendien ontvang je gratis het e-book TeamWise – Van weerstand naar verandering.