Coachend leiding geven

De respectvolle kunst van de ander verheffen

Wat?

De mensen met wie je werkt beschikken over een schatkist aan kennis, inzichten en vaardigheden, die zich bij uitstek laten ontsluiten als jij stopt met te sturen en begluren of zaken wil lopen zoals je dat wilde.  Coachen lijkt soms naïef en afwachtend, maar is zeer productief. Deze training geeft je een stevige basis om deze leiderschapsstijl verder te ontwikkelen en te verbinden met je persoonlijke gedragsstijl enerzijds en professionele uitdagingen anderzijds.

Voor wie?

Seniore leidinggevenden met een ruime ervaring en voldoende zelfrespect om de kwaliteiten van anderen naast zich te dulden en deze volop tot wasdom te willen laten komen.

 Hoe?

De training bestaat uit:

 • Het onderzoeken van je mindset als leidinggevende: denk je vanuit een vast- of een groeiperspectief? Het zal je verbazen wat een effect een groei-mindset op jezelf en op de anderen heeft.
 • Het in kaart brengen van de behoeften van je medewerkers met een ‘gap-analysis’ tussen wens en werkelijkheid. Door het gesprek aan te gaan leer je veel over de potentie en de inzet van je medewerkers.
 • Doelen formuleren in termen van resultaat, groei en samenwerking. Als je deze driehoek in de gaten hebt, groei jij snel in je leiderschap.
 • Doelstellingen van organisatie, afdeling en team in lijn brengen met de ambitie van je medewerkers.
 • Sturende versus coachende gespreksvoering uitvoeren en ervaren. Je hebt beide vormen nodig en daardoor voel je steviger staan in de waan van alle dag.
 • Je sterke en ontwikkelpunten als coach in kaart brengen. Jijzelf bent het instrument en door jezelf beter te leren kennen versterk je je rol en positie.
 • Een persoonlijke visie op coaching ontwikkelen. Jouw visie is gebaseerd op jouw persoonlijke waarden. Door jouw waarden in te zetten is je coaching authentiek en effectief.
 • Een coachende benadering vasthouden in lastige situaties. Door te coachen op de driehoek resultaat, groei en samenwerking vind je altijd aanknopingspunten voor progressie en het oplossen van problemen.

Tijdsinvestering

Drie stevige trainingsdagen, waarvan twee aaneengesloten en een na drie a vier weken. Vooraf neem je literatuur door en werk je opdrachten uit. Na het eerste blok oefen je in de praktijk met coachingsgesprekken.

Waar?

Deze training wordt verzorgd op een locatie in het midden van het land of bij voldoende deelnemers in-company.

 

 • Frequentie en duur

Drie dagen, waarvan de eerste twee aaneengesloten, in een periode van een maand

 • Tijd

Voor het eerste blok en tussen de twee blokken in bereid je opdrachten voor. Tussendoor oefen je in de praktijk met coachingsgesprekken

 • Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1.965,-, exclusief BTW, arrangement- en materiaalkosten

 • Werkboek en handouts

Na definitieve inschrijving ontvang je relevante literatuur, hand-outs en een syllabus

 • Locatie

De training vindt plaats op een mooie locatie in het midden van het land. Indien gewenst verzoeken we je een overnachting zelf te regelen. Neem contact op voor mogelijkheden in de buurt

Deel deze pagina

Binnenkort meer informatie...

Je ziet hierboven nu de beknopte informatie van deze training. Binnen enkele dagen kun je hier de volledige details terugvinden en kun je je inschrijven. Hou onze Social Media kanalen in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina. 

Programma
Praktische zaken
Financiën

Programma

Lorem ipsum

Download programma

Lorem ipsum

Handouts

Lorem ipsum

Inspiratie

Lorem ipsum

Doen

Lorem ipsum

Ervaringen

Lorem ipsum

Agenda

Lorem ipsum

Locatie

Lorem ipsum

Aanmelding

Lorem ipsum

Tijden

Lorem ipsum

Arrangement

Lorem ipsum

Annulering

Lorem ipsum

Investering

Lorem ipsum

Locatiekosten

Lorem ipsum

Arrangementskosten

Lorem ipsum

BTW

Lorem ipsum

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Coachend leiding geven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte en bovendien ontvang je gratis het e-book TeamWise – Van weerstand naar verandering.