Onderhandelen

Versterk de relatie door effectief onderhandelen

Wat?

Onderhandelen; we doen niet anders, maar voor velen is en blijft het lastig. Opkomen voor jezelf, nee durven zeggen, de angst afgewezen te worden, bang teveel te vragen en ook de angst te verliezen (verliesaversie). Dus beginnen we er maar niet aan. Terwijl het zo goed is voor de (samenwerkings)relatie om in ieder geval een ronde te onderhandelen: het verdiept jezelf omdat je moet nadenken over wat je wil en hoe je in de relatie staat, het verdiept de relatie omdat je de ander beter leert kennen en in de onderhandeling schuilen altijd onverwachtse mogelijkheden en winsten. En ja, je zou ook kunnen verliezen, maar dan ga je uit van een fixed-mindset en niet van een growth-mindset. Genoeg te leren en te ontdekken dus in deze training.

Voor wie?

Voor iedereen die het onderhandelingsspel met meer plezier en succes wil leren beheersen. Met nieuwe medewerkers, met relaties en klanten, met toeleveranciers, strategische partners en overheden. Omdat je jezelf en de ander waarden-vol vindt en het beste uit de relatie wilt halen!

Hoe?

We kijken achtereenvolgens naar:

  • De psychologische achtergronden van het onderhandelen. Wat voor principes liggen er aan ten grondslag en wat voor wetenschappelijke inzichten helpen ons verder, zoals de Speltheorie?
  • De theorie en techniek van het onderhandelen. Wat voor principes heeft het Harvard Negotiation Project ontdekt en hoe kunnen wij dat praktisch toepassen?
  • Positioneel versus Principieel onderhandelen. Een van de principes van de Harvard Negotiation Project is Positioneel versus Principieel onderhandelen: positioneel is de onderhandeling met de autoverkoper, bieden en afdingen; principieel onderhandelen is onderhandelen met de autoverkoper, maar dan vanuit geïnventariseerde behoeften om elkaars voordeel zo groot mogelijk te maken (als het even kan, er zijn natuurlijk grenzen).
  • De praktijk van het onderhandelen. We werken met jullie eigen casussen die wij voor de training schriftelijk analyseren, tijdens de training uitwerken en uitproberen en waarvan je de uitkomsten zelf in de praktijk gaat toepassen.

Tijdsinvestering

Drie dagen, waarvan twee dagen aaneengesloten en een terugkomdag. De laatste dag presenteert iedere deelnemer een casus. Vooraf neem je literatuur door en werk je opdrachten uit.

Waar?

Deze training wordt verzorgd op een locatie in het midden van het land of bij voldoende deelnemers in-company.

 

  • Tijd

Drie dagen, waarvan de eerste twee aaneengesloten, in een periode van een maand

  • Frequentie en duur

Voor het eerste blok en tussen de twee blokken in bereid je opdrachten voor. Tussendoor oefen je in de praktijk met coachingsgesprekken

  • Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1.785,-, exclusief BTW, arrangement- en materiaalkosten

  • Werkboek en handouts

Na definitieve inschrijving ontvang je relevante literatuur, hand-outs en een syllabus

  • Locatie

De training vindt plaats op een mooie locatie in het midden van het land. Indien gewenst verzoeken we je een overnachting zelf te regelen. Neem contact op voor mogelijkheden in de buurt

Deel deze pagina

Binnenkort meer informatie...

Je ziet hierboven nu de beknopte informatie van deze training. Binnen enkele dagen kun je hier de volledige details terugvinden en kun je je inschrijven. Hou onze Social Media kanalen in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina. 

Programma
Praktische zaken
Financiën

Programma

Lorem ipsum

Download programma

Lorem ipsum

Handouts

Lorem ipsum

Inspiratie

Lorem ipsum

Doen

Lorem ipsum

Ervaringen

Lorem ipsum

Agenda

Lorem ipsum

Locatie

Lorem ipsum

Aanmelding

Lorem ipsum

Tijden

Lorem ipsum

Arrangement

Lorem ipsum

Annulering

Lorem ipsum

Investering

Lorem ipsum

Locatiekosten

Lorem ipsum

Arrangementskosten

Lorem ipsum

BTW

Lorem ipsum

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Onderhandelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte en bovendien ontvang je gratis het e-book TeamWise – Van weerstand naar verandering.