Over de workshops van NIML

De workshops van NIML

Op onze site vind je veel ‘kleine’ workshops, die een dagdeel duren. Hoe zit dat? Normaal duren trainingen in de regel toch minimaal een dag of 2? Dat is ook zo, en die bieden wij dan ook zeker aan. Daarnaast hebben wij een nieuwe vorm van trainen ontwikkeld, die meer past bij de huidige generatie leidinggevenden en bij de huidige tijd, waarin zappen, communiceren in 140 karakters, via multi- en social media de norm is.

Hoe doen wij dat?

Het blijkt dat veel mensen niet perse een complete training hoeven of willen volgen. Vaak willen ze over een specifiek onderwerp snel en gestructureerd informatie krijgen, daarover sparren, die informatie op zichzelf betrekken (reflecteren), oefenen en bespreken en dan in de praktijk toepassen. Punt. Kort, kracht, helder!

Zo pakken wij dat dus aan:

 • nadat je je hebt ingeschreven, krijg je een e-Book met alle relevante informatie en een account op de leeromgeving van NIML
  1. In dat e-book vind je gestructureerd alle informatie, sheets, verwijzingen naar video’s en boeken (omdat het een e-book is, kun je het altijd en overal wanneer je maar wilt, lezen)
  2. Op de leeromgeving vind je nog meer (algemene) informatie en, heel belangrijk, medecursisten die met hetzelfde thema bezig zijn (of zijn geweest). In die leeromgeving met forum e.d. vind je veel meer ervaringen en specifieke informatie van de cursisten die je zijn voorgegaan: sharing is caring!
 • Via de leeromgeving krijg je een intakeformulier dat specifiek is toegespitst op je training; geen algemeen formulier, maar met vragen gericht op het trainingsonderwerp.
 • Nadat je dat formulier hebt ingevuld, heb je een intakegesprek via Skype met de trainer. Hierin worden je leervragen en specifieke omstandigheden verduidelijkt en verdiept. Er wordt een specifieke casus gekozen die tijdens het dagdeel training met jouw goedvinden besproken wordt.
  1. Die casus bereid je aan de hand van alle informatie die je al ontvangen hebt en die je verder vindt op het internet, voor.
 • De training zelf. Alle medecursisten hebben dezelfde informatie gekregen, je hebt hen al leren kennen op de leeromgeving, je kent elkaars leerdoelen en casussen, dus we kunnen snel en gericht met elkaar aan de gang.
  De training kent een vaste structuur:
  1. Kennismaking en mindset (is huiswerk ter voorbereiding)
  2. Uitwerken van een casus plenair
   1. Reflectie op de casus en waar nodig oefenen
  3. Bespreken en bijwerken van de eigen casus in subgroepen
   1. Reflectie op de casus in subgroepen, duo’s of triades
   2. Reflectie op het geleerde plenair
  4. Verduidelijking van vragen en ervaringen door de trainer aan de hand van de theorie
  5. Laatste keer oefenen, plenair of in subgroepen
  6. Actieplan voor de eigen praktijk (bijstellen van de huiswerkopdracht)
  7. Afronding en evaluatie
 • De cursisten gaan het geleerde in de praktijk toepassen en berichten elkaar via de leeromgeving en via groepsgesprekken met Skype van hun ervaringen. In de vorm van supervisie (op aanvraag) en intervisie (via social media) ondersteunen de cursisten elkaar na de training.

Je ziet dus dat je zelf voor en na de training volgens een duidelijke structuur en gefaciliteerd door ons leersysteem, specifieke informatie tot je neemt; puntig, kernachtig, kort. Dat het leren constant en vooral ook in de praktijk plaatsvindt: in de voorbereidingsfase, tijdens de training zelf en met het oefenen daarna. Daarnaast leer je niet alleen: je kunt terugvallen op je mede-cursisten en uiteraard op de trainer.

Wil je meer?

Dan schrijf je je in voor een (andere) workshop of voor een training in de meer klassieke en intensievere vorm (overigens ook met een leeromgeving en sociale media, alleen diepgravender op het gebied van gedrag en mindset).

Direct boeken?