Privacy en cookies

NIML vindt privacy belangrijk en gaat met jouw gegevens om zoals we zelf ook behandeld willen worden. Over de persoonsgegevens die we verzamelen kunnen we kort zijn:

  • Ze worden netjes afgeschermd voor en niet gedeeld met derden.
  • We vragen alleen de informatie die we nodig hebben om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  • Je kunt op elk moment vragen of we je gegevens willen veranderen of verwijderen.

Maar goed, dat is juridisch niet genoeg. Dus vind je hieronder nog een uitgebreide versie van onze privacyregels. We hebben geprobeerd om het zo begrijpelijk mogelijk te formuleren. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je altijd mailen naar info@niml.nl 

Verzamelen persoonsgegevens

Als je je inschrijft voor een training of workshop vragen we je om je persoonsgegevens. We hoeven niet alles van je te weten, maar alleen wat strikt noodzakelijk is om je deelname zo goed mogelijk te regelen. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die we nodig hebben en waarom:

  • Voor- en achternaam: Zodat we weten met wie we te maken hebben en je op de juiste manier kunnen aanspreken.
  • Functie en bedrijfsnaam: soms vragen we je functie. Dit geeft ons een beeld welke mensen geïnteresseerd zijn in ons aanbod. In sommige gevallen is het belangrijk binnen specifieke trainingen.
  • Geslacht: Zodat we je nóg netter kunnen aanspreken.
  • E-mailadres: Daar sturen we niet alleen deelnemersinfo naartoe, maar ook ontvang je daar updates van nieuwe activiteiten en andere waardevolle informatie. Weet dat je je onder elk bericht met 1 klik kunt uitschrijven!
  • Postadres: Dat hebben we nodig om je een factuur te kunnen sturen of te zorgen dat het boek op de juiste deurmat valt.
  • Mobiel telefoonnummer: Voor noodgevallen! Of om contact te zoeken over jouw vragen of een follow-up gesprek.
  • Deelnamehistorie: We houden we bij waar je bent geweest zodat we voor jou relevante informatie kunnen sturen.

Verder slaan we de facturatiegegevens van jou of je organisatie op. Want soms zijn er PO-nummers of andere bureaucratische bochten die we moeten nemen. En dat wil je niet iedere keer moeten uitleggen. Dat registreren we dan netjes (maar dat gaat over je organisatie en niet over jou als persoon).

Verder gebruiken we jouw gegevens voor het volgende:

  • Reviews: Die gebruiken we op twee manieren: om anderen te helpen en om ons te helpen:

Je kunt andere mensen helpen met jouw review. Door je ervaringen te delen, geef je anderen een nóg beter beeld van een programma. Bij reviews vragen we altijd of we die mogen publiceren en als je dat niet wil, gebruiken we hem alleen intern.

Je helpt ons met je review om onze informatie en producten nog beter te maken. Want van een 8 worden we niet blij, vanaf een 9 beginnen we te glimmen. En als je ons een review geeft waar we écht meer van willen weten, mailen/bellen we je. Soms alleen al om je te bedanken. Of om je tips écht goed te kunnen toepassen.

Wil je je persoonsgegevens inkijken? Je gegevens wijzigen of verwijderen uit ons systeem? Geen probleem. Laat het ons weten per post of e-mail: info@niml.nl. Soms moeten we bepaalde factuurgegevens blijven bewaren voor de Belastingdienst.

Derden

Je persoonsgegevens zullen in uitzonderlijke gevallen alleen met derden gedeeld bij activiteiten die strikt noodzakelijk zijn bij de uitvoering van onze bedrijfsactiviteiten, dat kan bijvoorbeeld zijn als we professionals inschakelen om projecten uit te voeren; zij hebben die basisinformatie om de activiteit goed te kunnen voorbereiden en uitvoeren.

Bewaringstermijn

We hanteren hier een hele heldere regel in: we bewaren je gegevens niet langer dan jij wenselijk vindt. De bewaartermijn hangt samen met het doel waarmee we de gegevens hebben gekregen of verzameld en eventuele wettelijke verplichtingen. Na je inschrijving voor een training of workshop krijg je -als je dat wil- ook nog tips over vergelijkbare programma’s. Maar als je dat niet wil, schrijf je met één klik uit en worden je gegevens verwijderd. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@niml.nl.

Keuzes voor persoonsgegevens

Wij bieden je de mogelijkheid tot het inzien, veranderen of verwijderen van alle persoonlijke informatie die je aan ons hebt verstrekt. Stuur ons een mailtje naar info@niml.nl met een verzoek tot inzage, verandering, gegevensoverdraging en verwijdering van je persoonsgegevens.

Als we dat in jouw ogen toch niet netjes doen allemaal, hopen we dat je ons dat wil laten weten. Mocht je daarna toch vinden dat we een standje verdienen, dan kun je een klacht indienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiligen van persoonsgegevens

Als afnemer van onze service ben jij het bestaansrecht van NIML. Voor jou doen we wat we doen. Het zou dan ook raar zijn als we je privacy niet super serieus nemen.

Ter beveiliging van jouw persoonsgegevens hebben wij de volgende maatregelen genomen:

  • Servers en apparaten zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • We werken alleen met topleveranciers (Mailchimp voor onze e-maildatabase, Blauwe Nacht voor onze website) die hun gegevensbeveiliging tiptop in orde hebben.
  • We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (TLS, voorheen SSL). Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje.

Wijzigingen, vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

Nederlands Instituut voor Management en Leiderschap
info@niml.nl